Search This Blog

Friday, October 31, 2014

The Pains Of Being Pure At Heart - Days of Abandon (2014)

Prilično razočaranje, novi album The Pains Of Being Pure At Heart - Days of Abandon. Ne sećam se baš najbolje kako su zvučali, ali prethodnih par albuma koje sam preslušao su me naterali da verujem da od njih može da bude nešto. Sa ovim albumom putevi nam se verovatno zauvek razilaze - humpa-cumpa power pop zaista nije moja šolja čaja!
The Pains of Being Pure At Heart - "Kelly" (2014)Directed by Art Boonparn Jack A Porobil III - Editor Tom "Food Stamps" - Lighting and Projections Carly Rabalais - WardrobeCheyenne Timperio -...
WWW.YOUTUBE.COM

Tindersticks - Ypres (2014)

Niti dobro poznajem niti volim grupu Tindersticks ali moram da priznam da su zaista genijalno uradili ovaj soundtrack za stalnu izložbu o Velikom ratu u belgijskom gradu Ipru (Ypres) u kome su ušančeni jedni naspram drugih pet dugih godina ratovali saveznici protiv sila osovine. Muzika Stuarta Staplesa sadrži u sebi pijeteta i tuge za sve žrtve (preko 200.000) ove besmislene klanice tokom koje se nijedna zaraćena strana nije pomerila ni za pedalj od početnog položaja. Mogu misliti kako bi bilo lepo slušati ovu muziku na muzejskoj izložbi za koju je pravljena.